top of page
GH van Ramshorst.jpg
Dr Gabrielle Van Ramshorst

Dr. Van Ramshorst is erkend chirurg sinds 2016 en staat als chirurg geregistreerd in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Haar fellowship werd gefinancierd door het Koningin Wilhelminafonds en bestond uit toegewijde training in colorectale chirurgie inclusief exenteratieve chirurgie, gynaecologische oncologie en urologische oncologie in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut, het Amsterdam UMC en het Royal Prince Alfred Hospital in Sydney, Australië (Top 100 best hospitals Newsweek 2019). In 2019 werkte zij als chirurg in het Glasgow Royal Infirmary Hospital in Schotland (tevens Top 100 best hospitals Newsweek 2019) totdat zij haar functie in het UZ Gent aanvaardde.

 

Interesse


De aandachtsgebieden van Dr. Van Ramshorst zijn onder meer exenteratieve chirurgie, dikke darm en endeldarmkanker (lokaal uitgebreid, recidiefchirurgie en hoge of totale heiligbeenverwijderingen), diverticulitis, gynaecologische oncologie (eierstokkanker, baarmoederhalskanker, vaginakanker), peritoneale carcinomatose (buikvliesuitzaaiingen), en tumoren van de weke delen in buik en/of bekken (sarcomen). 

Wetenschap


Dr. Van Ramshorst richt haar wetenschappelijk onderzoek op  exenteratieve chirurgie en (vaginale) reconstructies, uitzaaiingen en complicaties. Zij is actief als associate editor bij Colorectal Disease en neemt regelmatig zitting in (internationale) werkgroepen en is actief in de Research Committee van de European Society for Coloproctology en de International Committee van de Surgical Society for Oncology. 

Publicaties
 

bottom of page